RESTATE | Adriatic Properties

RESTATE | Adriatic Properties je butična nepremičninska agencija, ki primarno pokriva Ljubljano in njeno širše območje ter Istro in Kvarner na Hrvaškem. Občasno nas priložnosti popeljejo tudi na daljše relacije.

Naš poslovni model temelji na tradicionalnem 'principal-agent' standardu. Zatorej, če ste vi naš principal, smo mi vaš agent. In to z največjim zadovoljstvom. Nevsiljiv pristop je naše glavno poslovno vodilo. Kot butični posredniki smo svojim strankam predani ekskluzivno.

Če ste sklenili, da potrebujete profesionalnega posrednika, nas z veseljem pokličite, pridite na kavo in končno pričnite uživati v iskanju vašega novega doma, pisarne ali zemljišča, bodisi za stanovanjske in/ali komercialne namene. S poznavanjem naših trgov od znotraj navzven smo tu, da vas usmerimo in popeljemo do prave lokacije.

Dobrodošli.

Nekaj podrobnosti o slovenskem in hrvaškem nepremičninskem trgu

Če prvič kupujete nepremičnino v Sloveniji, je dobro vedeti, da, na primer, izraz 3-sobno stanovanje dejansko pomeni stanovanje z dvema sobama in dnevno sobo; 4-sobno pomeni tri sobe plus dnevna soba; 2-sobno pa ena soba plus dnevna soba itd.

Druga pomembna stvar, ki jo morate vedeti, je, da običajno prodajalec plača 2 % davek na promet nepremičnin. Na Hrvaškem, nasprotno, kupec plača 4 % davek na promet nepremičnin, vendar se je ta davek s 1. januarjem 2019 znižal na 3 %.

V obeh državah se pri nakupu rabljenih nepremičnin obračuna davek na promet nepremičnin, pri nakupu novih nepremičnin pa se obračuna DDV (9,5 % ali 22 % v Sloveniji in 25 % na Hrvaškem).

Podatki podjetja

Naziv: RESTATE nepremičnine, Dinka Martinčič s.p.
Dolgi naziv: RESTATE nepremičnine, nepremičninsko posredovanje in svetovanje, Dinka Martinčić s.p.
Naslov: Gosposvetska cesta 8, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU
Davčna številka:  92181821
Matična številka: 7076142000
TRR: SI56 0201 0281 5067 036 (NLB d.d.)

Ekipa

RESTATE, nepremičninsko posredovanje & svetovanje

Gosposvetska cesta 8, 1000 Ljubljana
T +386 31 339 699
E info@restate.si